1 min

Een plotselinge prijsdaling van de Google Nexus 4 via Google Play in het Verenigd Koninkrijk en zelfs het compleet uitverkocht zijn van de 8GB-variant in de Verenigde Staten kan wijzen op de aantocht van een nieuwkomer, de Google Nexus 5.

Dat de Google Nexus 4, geproduceerd in samenwerking met LG, ongekend populair is, moge duidelijk zijn. Slechts een half uur na de release krap een jaar geleden was het toestel in onder andere in Duitsland al uitverkocht

Met het niet meer verkrijgbaar zijn van de 8GB-uitvoering van de Nexus 4 via Google Play in de Verenigde Staten en een levertijd van een week in het Verenigd Koninkrijk, waar tevens de prijs met 80 pond is gezakt, duidt erop dat naar alle waarschijnlijkheid dat de voorraad niet meer wordt aangevuld en dat er een opvolger aan zit te komen.

Met welke fabrikant Google in zee is gegaan voor de productie van de Nexus 5 is nog onduidelijk. Wel zijn er geluiden dat het ditmaal aan Motorola is om een Nexus-apparaat te ontwerpen. Motorola is enige tijd terug overgenomen door Google.

Of de Nexus 5 ook in de Benelux verkrijgbaar zal zijn, is nog even afwachten. De Nexus 4 is hier via importeurs te koop, Google bracht de smartphone hier zelf echter nooit uit.