Vorige maand werden zowel de Google Nexus 4-smartphone als de Nexus 10-tablet gelanceerd. Snel daarna volgde het nieuws dat de Google Nexus 10-tablet niet op de Nederlandse markt uitgebracht zou worden door Samsung. Gisteren werd door LG bekendgemaakt dat ook de Nexus 4 aan ons land voorbij zal gaan.

Vorige week besteedden we verschillende malen aandacht aan de ontzetting bij het publiek toen bleek dat de nieuwe Nexus 4 alleen via de Play Stores van Google voor een zacht prijsje over de toonbank ging, deze informatie lijkt uiteindelijk niet van kracht te zijn voor Nederland. Eerder nog meldde LG dat de Nexus 4 eind november naar Nederland zou komen, deze belofte blijkt het bedrijf echter niet na te kunnen komen.

Hardware.info liet gisteren weten dat de Google Nexus 4-smartphone net als de Google Nexus 10-tablet niet in Nederland op de markt zal komen, LG zou tot deze beslissing zijn gekomen vanwege de enorme vraag naar de smartphone. De geavanceerde smartphone blijkt erg populair, gisteren ging deze in de voorverkoop en de voorraad was al snel op. Zowel Nederland als België vallen buiten de boot, maar wellicht komt de smartphone alsnog naar onze landen wanneer de vraag is afgenomen.