2min

Problemen alom bij de voorverkoop van de Nexus 4 en 10, al zal Google daar niet wakker van liggen. De smartphone en tablet waren in minder dan een half uur nadat ze in de verkoop gingen reeds uitverkocht in Duitsland. Ook elders in Europa vlogen de apparaten over de toonbank.

Het ziet er dus naar uit dat de apparaten enorm populair zijn. Gezien de vele postieve reacties op Twitter over de prijs/kwaliteit-verhouding is het niet gek dat de apparaten zo snel uitverkocht waren. Momenteel staat er de mededeling "Coming Soon" in de Play Store in landen waar de Nexus-apparaten aangeboden werden. Toch zijn er ook een hoop verontwaardigde reacties te vinden via sociale media, consumenten kunnen niet bevatten dat de oplage van de apparaten zo laag was. Hoe groot de oplage was is overigens onduidelijk.

Nexus 4
De Nexus 4 is gemaakt door LG en beschikt over een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-chipset met quadcore-processor. De LG Nexus 4 ondersteunt geen 4G-verbinding en dus ook geen LTE, wat eigenlijk voor Nederlanders geen probleem is omdat dit hier vooralsnog niet aangeboden wordt. Wel beschikt de Nexus 4 over een nieuwe soort HDSPA-verbinding die snelheden tot 42 MB per seconde kan bieden. De goedkoopste versie kost in de Verenigde Staten 300 dollar. LG heeft aangegeven dat de telefoon eind november ook in Nederland uitkomt.

Nexus 10
Samsung had de eer om de Nexus 10-tablet te maken. De OEM heeft in het 10 inch apparaat een multitouch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 ingebouwd. Het scherm heeft een pixeldichtheid van 300 pixels per inch. De Nexus 10 wordt aangedreven door een ARM Cortex-A15 dualcore-processor die draait op een snelheid van 1700 Mhz. De tablet beschikt daarnaast over 2GB werkgeheugen. De 16GB-versie kost 400 euro, Samsung heeft echter aangegeven dat de tablet niet heel rap in Nederland beschikbaar zal komen.