Intel’s senior vice president van Intel Israel, Mooly Eden, liet in een interview met Engadget weten dat hij denkt dat aanraakgevoelige schermen wel toekomst hebben maar het uiteindelijk zullen verliezen van spraakgestuurde besturing. Volgens hem zal spraakgestuurde besturing het in de komende jaren gaan winnen van aanraakgevoelige schermen omdat het nog intuïtiever is.

"Waarom gebruikt men aanraakgevoelige schermen in plaats van een toetsenbord? Vele zullen zeggen dat het intuïtiever is. Wat ik probeer te zeggen is dat spraak met aanraakgevoeligheid zal doen wat aanraakgevoeligheid met het toetsenbord heeft gedaan. Aanraken is niet intuïtief, in vijftig miljoen jaar van evolutie raken we elkaar niet aan en in de VS is het zelfs politiek incorrect. We raken elkaar niet aan, het kan wel maar het is niet natuurlijk." aldus Eden.

Eden’s voorspelling houd in dat wanneer er een architectuur ontwikkeld kan worden die alle vormen van vertraging door cloudgerichte diensten als Siri oplost, aanraakgevoeligheid spoedig van zijn prominente plaats wordt gestoten en denkt verder dat dit slechts een kwestie is van een paar jaar.

Tot die tijd gaat Intel wel inzetten op aanraakgevoelige schermen, het heeft namelijk besloten dat de volgende generatie ultrabooks voorzien moeten zijn van een touchscreen.