Apple zou bij zijn leveranciers fors minder iPhones hebben besteld dan op voorhand werd verwacht. De nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus zouden veel minder goed verkopen, waardoor Apple er ook minder hoeft te laten produceren. Dat blijkt volgens The Wall Street Journal uit verschillende dingen, maar voornamelijk uit het feit dat de fabrieken die Phones produceren al twee maanden een enorme productiecapaciteit over hebben.

Normaliter draaien de fabrieken van Foxconn die iPhones produceren op volle toeren in de laatste maanden van het jaar, maar eind 2015 was het anders. De fabrieken hadden een enorme productiecapaciteit over en dat komt volgens The Wall Street Journal omdat Apple veel minder toestellen heeft besteld. De reden dat Apple minder toestellen afneemt heeft te maken met het feit dat er ook veel minder worden verkocht.

Foxconn is de belangrijkste partner van Apple voor de productie van de iPhones en dat bedrijf heeft een fabriek in de Chinese stad Zhengzhou waar maar liefst 200.000 mensen werken die iPhones produceren. Het gemeentebestuur zou nu een subsidie aan Foxconn hebben uitgekeerd van 12 miljoen dollar om het aantal ontslagen beperkt te houden. Het zou gaan om een verkapte werkeloosheidsverzekering.

De Chinezen rekenen erop dat Apple in de nabije toekomst weer zal zorgen voor voldoende productie in de fabriek, zodat de mensen weer verzekerd zijn van inkomen.

Apple zelf weigert vooralsnog elk commentaar over de verkopen van de iPhones, mogelijk dat bij de volgende kwartaalcijfers meer duidelijk wordt over het aantal iPhone-verkopen. Eind vorig jaar doken er al verschillende geruchten op dat de nieuwe iPhones slecht zouden verkopen.