Kantar Wordpanel heeft nieuwe cijfers naar buiten gebracht, die aantonen dat Windows Phone in het vierde kwartaal de derde plek op de Europese smartphonemarkt heeft ingenomen. Daarmee laat Microsoft Symbian en BlackBerry achter zich.

De nieuwe verkoopcijfers van Kantar Worldpanel tonen een nummer 1-positie voor Android in een aantal belangrijke markten in Europa waaronder Groot-Brittannië, Spanje, en Duitsland. Windows Phone daarentegen lijkt het ook helemaal niet slecht te doen in Europa, Microsoft’s besturingssysteem ziet een grote groei in Groot-Brittannië en Italië met respectievelijke marktaandelen van 5,9% en 13,9%, ten opzichte van 2,2% en 2,8% in dezelfde periode een jaar eerder.

Met deze nieuwe cijfers voor Windows Phone pakt Microsoft de derde plek op de Europese smartphonemarkt. Hiermee heeft het Symbian en Blackberry ingehaald.

Als we kijken naar de best verkopende smartphone producenten in Groot-Brittanië, neemt Samsung de leiding met 35%, Apple neemt de tweede plaats in met 32%, Nokia heeft hier een derde plaats met 6,2%.