1 min

Uit cijfers van onderzoeksbureau Kantar blijkt dat zowel iOS als Windows Phone marktaandeel winnen in Europa ten kosten van Android. Het marktaandeel van Android daalde van 70,5 procent in februari 2014 naar 67,6 procent in februari 2015, een daling van 2,9 procent.

Kantar houdt de cijfers bij van de vijf grootste smartphonemarkten in Europa, hieronder vallen Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Helaas worden Nederland en België niet meegenomen in de onderzoeken van Kantar. Uit het onderzoek van Kantar komt naar voren dat het marktaandeel van iOS steeg met 2,9 procent naar 20,9 procent. Het marktaandeel van Windows Phone steeg met 1 procent van 9,1 naar 10,1 procent. Het marktaandeel van overige besturingssystemen, voornamelijk BlackBerry, daalde met 0,9 procent.

De cijfers gaan de komende maanden ongetwijfeld weer veranderen nu veel fabrikanten met een nieuw topmodel op de markt gaan komen.

Verder valt op in de cijfers dat Microsoft met Windows Phone het in Frankrijk en Italië erg goed doet met een marktaandeel van boven de 14 procent maar in Spanje heeft het slechts een marktaandeel van 2,9 procent. In Spanje is Android overigens wel erg dominant daar kiest 87 procent voor een Android-smartphone, zelfs Apple maakt met een aandeel van 6,9 procent maar weinig indruk.