Slecht nieuws voor alle mensen die hadden gehoopt dat Netflix dit jaar nog zijn intrede zou doen op de Nederlandse markt. Uit een brief die het bedrijf aan investeerders heeft gestuurd, blijkt dat de uitrol naar meer landen voorlopig op een laag pitje staat. Het bedrijf wil pas eind 2013 of begin 2014 in meer landen actief worden, welke landen dat zullen zijn is nog onduidelijk.

Eind vorig jaar had het bedrijf wel een vacature openstaan voor Nederlandse werknemers, een teken dat Nederland waarschijnlijk wel op de lijst van potentiële nieuwe markten staat. De afgelopen jaren was het bedrijf druk bezig met internationale uitbreiding. In eerste instantie werden het Verenigd Koninkrijk en Ierland toegevoegd, maar later ook alle Scandinavische landen, op IJsland na. Een volgende stap zou dan logischerwijs zijn dat ook andere West-Europese landen zoals Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. toegevoegd worden

Uit de brief aan investeerders blijkt nu dat het bedrijf nog onderzoek doet naar potentiële nieuwe markten. Nieuwe uitbreidingen vinden daarom pas op zijn vroegst eind 2013 of begin 2014 plaats. "Voor in de eerste helft van 2013 staan geen internationale lanceringen gepland. We onderzoeken de uitbreiding naar nieuwe markten voor eind 2013 en 2014, maar er zijn nog geen beslissingen genomen", aldus Netflix.

Het bedrijf laat ook weten dat de introductie van Netflix in Scandinavie erg succesvol is verlopen. Dat is ook terug te zien in de financiële cijfers van het bedrijf.

Netflix is een online videodienst waar een groot aantal populaire films en series onbeperkt kunnen worden bekeken. Hiervoor moet wel een abonnement worden afgesloten, maar de prijs van zo’n abonnement ligt veel lager dan wij in Nederland zijn gewend van de kabelbedrijven. Zo kost een Netflix-abonnement in Ierland slechts 7 euro per maand. Netflix hoeft overigens niet per se op de computer of laptop bekeken te worden, er zijn inmiddels applicaties voor iOS, Android, Smart TV’s, Blu-ray-spelers, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii en de Apple TV.