1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple’s CEO Tim Cook was naar verluidt tegen het aanklagen van fabrikant Samsung om patentrechten. Cook had het bedrijf liever met rust willen laten vanwege de zakelijke relatie tussen de twee. Samsung was destijds een grote leverancier van chips en schermen van iPhones en iPads. Die relatie is inmiddels aardig bekoeld.

Niet iedereen bij Apple zat te springen om Samsung voor de rechter te dagen, dat fluisteren verschillende bronnen. Grote baas Tim Cook wilde bijvoorbeeld geen problemen met Samsung. In 2011 was Apple de grootste klant van de producent, met een onbevestigde aankoop van 8 miljard dollar aan onderdelen zoals chips en schermen voor eigen producten.

Een zakencontract over flashgeheugen uit 2005 zou de twee bedrijven inzicht hebben gegeven in elkaars plannen, een warme relatie die ontstond. In 2010 liep die relatie op de klippen, toenmalig CEO Steve Jobs besloot om Samsung aan klagen na genegeerde bezwaren tegen de uitstraling en werking van producten als de Galaxy S en Galaxy Tab.

Voordat de zaak uiteindelijk voor de rechter verscheen, probeerde Apple het probleem op andere manieren aan te pakken. Zo deed het Samsung een aanbod om patenten te licenseren, wat uitliep op een mislukte onderhandeling. De aanklacht is uiteindelijk gedeeltelijk toegewezen en resulteerde in een miljard dollar aan schadevergoeding voor Apple.