1 min

De toekomst van webOS lijkt niet langer te liggen bij smartphones, maar bij TV’s. Althans, dat is waarvoor LG het besturingssysteem van HP heeft overgenomen. Het Koreaanse bedrijf wil zijn Smart TV’s uitrusten met het besturingssysteem.

LG neemt onder andere de broncode, documentatie, medewerkers en patenten van HP die met webOS gemoeid zijn over, zo meldt CNET. Financiële details rondom de deal zijn nog niet naar buiten gebracht. LG’s president Scott Anh meldt het volgende: "WebOS creëert een nieuwe route voor LG om een intuïtieve gebruiksomgeving en internetservices over een aantal consumentenproducten aan te bieden".

Het webOS-team zal waarschijnlijk overgeheveld worden naar een nieuwe faciliteit van LG in Silicon Valley. Volgens CNET is het team echter niet al te groot meer nadat HP de plannen voor webOS omgooide. LG bracht in het verleden al apparaten met Google TV uit, maar lijkt niet tevreden over dat aanbod.

Met de overname van webOS komt een einde aan een droevig hoofdstuk uit de geschiedenis van het besturingssysteem en Palm. webOS belandde in de handen van HP toen het Palm overnam. In eerste instantie werd het besturingssysteem groots onthaald, maar door een slechte strategie wist webOS nog geen potten te breken.

LG heeft aangegeven dat het ondersteuning zal blijven bieden aan Palm-gebruikers.