1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG heeft grote plannen voor het WebOS-besturingssysteem, het Zuid-Koreaanse bedrijf is voornemens om nog in 2014 reeds 70 procent van de eigen Smart TV’s te voorzien van het besturingssysteem.

WebOS werd begin 2013 door LG overgenomen van HP, met als doel de toepassing op Smart TV’s. Van origine werd WebOS door Palm ontwikkeld voor het gebruik op smartphones en tablets. HP, dat Palm heeft ingelijfd, bracht enkele toestellen met WebOS uit, maar trok kort daarna de stekker uit die productlijn, om de boel daarna te verkopen. De herrijzing van WebOS vindt dus plaats op LG’s Smart TV’s en dat moet in grote getale gaan gebeuren, want nog in 2014 moet 70 procent van LG’s Smart TV’s voorzien zijn van het besturingssysteem.

WebOS voor Smart TV’s is volgens LG gericht op drie zaken: verbinden, schakelen/wisselen en ontdekken. Met verbinden wordt gedoeld op het initiële instellen van de televisie, waarbij een geanimeerd karakter de gebruiker door de wizard leidt. Dankzij de kaarten-interface van WebOS moet de gebruiker eenvoudig kunnen wisselen tussen verschillende recent gebruikte apps. LG lijkt ook een applicatiewinkel aan te willen bieden, wat de ontdekking van nieuwe diensten en content moet bevorderen.

Televisies met WebOS worden eerst uitgebracht in Zuid-Korea, om vervolgens naar de Verenigde Staten en Europa over te waaien.