2min Devices

Foto van LG’s TV met WebOS gelekt

Twitteraar @evleaks heeft een foto gepubliceerd van een televisie van LG, die gebruik zal gaan maken van WebOS. Door het gebruik van WebOS zou het mogelijk worden om allerlei apps te downloaden en te gebruiken op de televisie.

WebOS wordt een alternatief voor besturingssystemen voor televisies zoals bijvoorbeeld Google TV en de eigen software van individuele fabrikanten. LG is de eigenaar van WebOS, het is nog wel onduidelijk of het Zuid-Koreaanse bedrijf van plan is om licenties te verstrekken aan andere bedrijven. WebOS werd ontwikkeld door Palm dat door HP werd overgenomen. HP gebruikte WebOS korte tijd voor smartphones en tablets, maar trok zich terug van deze markt en verkocht het besturingssysteem aan LG.

@evleaks heeft de eerste foto geplaatst van een televisie van LG die gebruik maakt van WebOS. Dit is de eerste keer dat we een indruk krijgen van hoe WebOS eruit zal gaan zien op een televisie. In eerdere berichten wisten we al aan te geven dat het toestel gebruik blijft maken van de bekende kaart-interface van WebOS, een systeem dat qua vormgeving voor Android, iOS en Windows Phone als voorbeeld is gebruikt om multitasking mogelijk te maken op mobiele apparaten.

Op de foto is te zien dat er onderin het scherm verschillende apps staan zoals Facebook, YouTube, een browser en Twitter. Hoewel de kaarten veranderd zijn en een moderner uiterlijk hebben gekregen sinds de tijd dat WebOS te vinden was op mobiele apparaten van HP, wordt wel duidelijk welke rol de kaarten moeten gaan spelen op de televisie. De kaarten moeten het mogelijk maken om snel te switchen tussen televisiekijken en het gebruik van verschillende apps.

@evleaks is normaalgesproken een zeer betrouwbare bron voor onaangekondigd nieuws over elektronica. De kans is dan ook groot dat het toestel er inderdaad uit zal gaan zien zoals op de foto. Opvallend aan het fysieke ontwerp van de TV is het voetstuk dat even breed is als het gehele toestel, naast de dunne bezel rondom het scherm.

De WebOS-televisie zal op de CES-beurs die dinsdag begint gepresenteerd worden, dat heeft LG medio december bevestigd. De televisie zou onder andere beschikken over een 2,2 GHz dual-core processor en 1,5 GB werkgeheugen.