1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Volgens The Wall Street Journal wordt in Zuid-Korea door LG hard gewerkt aan een nieuwe smartwatch die voorzien wordt van WebOS. LG gebruikt dit besturingssysteem momenteel al voor televisies, maar wil ook andere platformen toevoegen.

WebOS heeft al een roerige geschiedenis achter de rug. Het besturingssysteem werd ontwikkeld door medewerkers van Palm en kwam ook op enkele smartphones zoals de Palm Pre te staan. Na de overname door HP werd het besturingssysteem gebruikt op de HP TouchPad-tablet, maar HP trok daar al snel de stekker uit en verkocht WebOS vervolgens aan LG. Dat bedrijf ging vervolgens terug naar de tekentafel en maakte van WebOS een besturingssysteem voor de TV.

Het was al langer duidelijk dat WebOS wat LG betreft op veel meer platformen gebruikt zou worden. Volgens The Wall Street Journal wordt er in ieder geval gewerkt aan een smartwatch met WebOS aan boord, daar zagen we eerder ook al tekens van. Een bron die bekend is met LG’s plannen meldt dat het horloge op de planning staat voor begin 2016.

Door een eigen besturingssysteem te gebruiken wil LG meer controle krijgen over de ontwikkeling dan nu het geval is. LG maakt voor smartphones en tablets bijvoorbeeld gebruik van Android en dat wordt door Google ontwikkeld. LG kan wel aanpassingen doorvoeren maar met altijd anticiperen op hetgeen Google doet. Datzelfde geldt voor LG’s smartwatches die op Android Wear draaien.