2min

De afgelopen tijd hebben we op de redactie veel meldingen langs zien komen van analisten die een indicatie uitspreken over de komst van een nieuwe iPad en iPhone. Dat soort uitspraken maken we niet keer op keer melding van, maar ditmaal is het vanuit een andere hoek. Een journalist meldt op basis van goed ingewijde bronnen dat de iPad in april een opvolger krijgt, maar dat de iPhone pas in augustus wordt vernieuwd.

iMore-journalist Rene Ritchie schrijft dat we in april mogen een opvolger kunnen verwachten van de iPad 4 (review) én de iPad mini (review). Over de volgende iPad mini is al veelvuldig geschreven, deze zal mogelijk uitgevoerd worden met een Retina-scherm, wat Apple een streepje voor geeft ten opzichte van de concurrentie. Ritchie is echter niet zeker van de toevoeging van dit scherm, doordat dit een groot effect zou hebben op de accu. De accu van de iPad mini presteerde in onze test overigens prima, er is dus wel enige ruimte voor een compromis.

De iPad 5 krijgt een nieuw ontwerp dat veel gelijkenissen zal tonen met de iPad mini. Dit is in overeenstemming met vermeende afbeeldingen van de iPad 5, die in januari opdoken. De iPad 5 wordt dunner en lichter, maar de accutijd zou gelijk moeten blijven.

Over een nieuwe iPhone zijn de details schaars. Het zou volgens iMore gaan om een kleine update waarbij het ontwerp niet veranderd, maar de camera en de processor wel verbeterd worden. iMore meldt zelfs dat de camera veel beter wordt. Of Apple daarmee de oorlog kan winnen valt nog te betwijfelen, maar dat is ook een kwestie van softwareverbeteringen.

De website iMore heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om data over nieuwe producten. De website heeft het geregeld bij het goede eind gehad.