1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vrijwel direct na de lancering van de originele iPad in 2010 doken geruchten op over een kleinere versie van de iPad. Nu is dat weer het geval, maar dit keer zijn de geruchten afkomstig van The New York Times.

Oud-Apple-manager Leslie Grandy vertelde tegenover de krant dat een kleinere iPad een logische zet is voor Apple. In tegenstelling tot de huidige iPad die een grootte heeft van 9,7 inch zou de mini klein genoeg zijn om makkelijk mee te nemen. Grandy is van mening dat de iPad mini precies het juiste evenwicht weet te vinden tussen grootte en prijs. De nieuwe iPad moet nog dit jaar verschijnen.

In tegenstelling tot zijn grote broer heeft de iPad mini met zijn gespeculeerde schermgrootte van 7,85 inch wel veel meer concurrentie. Zo moet het zich staande houden tegen de Google Nexus 7 en de Amazon Kindle Fire in de Verenigde Staten. Daarnaast komen er veel goedkope 7 inchtablets op de markt dankzij NVIDIA’s Kai-platform.

Naast de iPad mini zijn er ook geruchten verschenen over de iPhone 5. Deze zou volgens een anonieme bron in de eerste week van augustus aangekondigd worden en niet veel later, mogelijk in september, in de verkoop gaan. Of de iPhone 5 dan ook meteen verschijnt met iOS 6, lijkt waarschijnlijk, gezien die software in de hersft af moet zijn, zo liet Apple eerder dit jaar weten.