1 min

Dat Apple binnenkort op de proppen komt met de iPhone 5, of hoe het toestel ook mag heten, lijkt zo goed als zeker. Er bestaat daarnaast ook een mogelijkheid dat het bedrijf uit Cupertino een iPad mini aan zal kondigen. Tegen de verwachtingen in zal Apple deze producten niet op hetzelfde evenement lanceren, zo verwacht een goed gelieerde Apple-watcher.

Apple-watcher Jim Dalrympe en journalist John Gruber geven aan dat het logischer is dat Apple twee aparte evenementen organiseert. Eerst wordt de nieuwe iPhone aangekondigd en wordt iOS 6 verder uit de doeken gedaan. Naar verwachting gebeurt dit op 12 september. Negen dagen later gaat de nieuwe iPhone in de verkoop en is er een tijdelijke focus op dit product.

In de eerste of tweede week van oktober vindt er vervolgens een nieuw evenement plaats, wat Apple’s traditionele muziek-evenement is. Normaliter worden hier voornamelijk nieuwe iPod-producten gelanceerd, maar in dit geval ook de iPad mini. De focus verschuift vervolgens van de nieuwe iPhone naar de iPad mini, waardoor Apple langer in de kijker staat dan wanneer de producten tegelijkertijd worden aangekondigd.

Of Apple het inderdaad op deze manier zal aanpakken zal de komende maanden moeten blijken.