Samsung publiceert een zeldzaam publiek excuses, voor de problemen rondom het gaslek in een fabriek, dat eind januari een medewerker het leven kostte.

Kwon Oh-hyun, vice-voorzitter van Samsung Electronics bood zijn excuses aan en beloofde soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Om hun oprechtheid te tonen, trekt Samsung de aanvraag terug voor een ‘groen’ label voor de werkwijze in de betreffende fabriek voor de komende vijf jaar.

In januari lekte 10 liter waterstoffluoride in gasvorm uit een vat van 500 liter. De stof is extreem corrosief en tast de huid en botten aan, zonder dat mensen hier in eerste instantie pijn bij voelen.

Een werknemer overleed na blootstelling aan de gelekte stof. Hij zou geen beschermend pak hebben gedragen, alleen een gasmasker. Vier andere gewonden droegen wel een pak.

Samsung wordt in navolging van het ongeluk onderzocht, de vraag is bijvoorbeeld of de medewerkers wel van de juiste uitrusting voorzien waren. Zeven mensen, waaronder drie leidinggevenden worden onderzocht op grond van nalatigheid.