1 min

Voor de tweede keer zijn er in een fabriek van Samsung werknemers gewond geraakt door een gaslek, waarbij waterstoffluoride is gelekt. Drie werknemers raakten gewond, hoe ernstig is nog niet duidelijk.

Nog geen drie maanden geleden kwam Samsung onder druk te staan toen bleek dat een werknemer aan een zeer pijnlijke dood was gestorven als gevolg van een gaslek in een fabriek van het bedrijf. Waterstoffluoride in gasvorm brandt de huid weg zonder initieel gevoel van pijn, de pijn komt pas als het te laat is om de wond te behandelen. De werknemer droeg destijds geen beschermend pak en kwam er te laat achter dat hij was blootgesteld aan het gas.

De maatregelen die Samsung daarop toezegde hebben kennelijk onvoldoende effect gehad, want nu zijn er opnieuw drie werknemers gewond geraakt, wederom door een gaslek met waterstoffluoride. Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldt het tweede gaslek. De fabriek ligt in Hwaseong en voor zover bekend zijn drie medewerkers gewond geraakt. Bij de eerste gaslek kreeg Samsung een standje van de autoriteiten en een te verwaarlozen boete van 1000 dollar.