1 min

Gisteren berichtte Techzine dat BlackBerry 10 niet goedgekeurd is door de Communications Electronics Security Group (CISG). De zaak blijkt daarmee niet helemaal afgedaan, het is namelijk zo dat BlackBerry 10 niet is goedgekeurd vanwege een wijziging in het goedkeuringsproces. BlackBerry heeft niet aangegeven wanneer het verwacht dat het besturingssysteem alsnog goedgekeurd wordt.

BlackBerry heeft tegenover Techzine verklaard dat de berichtgeving rondom de goedkeuring van BlackBerry 10 niet klopt. Het proces neemt meer tijd in omdat de procedure wordt herzien, wat voor BlackBerry betekent dat de nieuwste versie van het besturingssysteem nog geen beoordeling kon krijgen. BlackBerry benadrukt dat er hard wordt gewerkt zodat BlackBerry 10 alsnog goedgekeurd wordt. Het Canadese bedrijf verwacht bovendien dat BlackBerry 10 er alleen maar voor zal zorgen dat het sterker zal staan wanneer de regering moet kiezen voor een mobiele oplossing.

Ook de Britse regering heeft inmiddels aangegeven dat het de veiligheid van BlackBerry 10 nog niet heeft geëvalueerd. Het goedkeuringsproces rondom een aantal nieuwe platformen, waaronder BlackBerry 10, wordt naar verwachting in de zomer afgerond.