1 min

BlackBerry’s CEO lijkt weer op oorlogspad te zijn, al eerder liet hij een aantal gekartelde uitspraken optekenen over Apple, maar nu is ook diens grote concurrent Samsung aan de beurt. Tegenover CNET zegt Thorsten Heins dat Samsung er nooit in zal slagen om Android net zo veilig te maken als BlackBerry’s besturingssysteem.

Dat ligt overigens niet geheel aan Samsung zelf, maar ook aan het open karakter van Android. "Omdat Android een open-source besturingssysteem is, is het ook het makkelijkste doelwit voor malware," zegt Heins. BlackBerry is vanaf de grond af aan opgebouwd met veiligheid hoog in het vaandel.

Samsung probeert om van Android een veiliger platform te maken. Nu het Koreaanse bedrijf een groot deel van de consumentenmarkt voor zich heeft gewonnen is de zakelijke markt de volgende waar het bedrijf wil doorbreken, getuige het feit dat Samsung nu ook BlackBerry onder vuur neemt in commercials, naast de aankondiging van de KNOX-beveiliging.

Heins doet Samsung overigens niet af als concurrent in de zakelijke sector. Er zijn immers ook bedrijven waar een bovenmatige beveiliging al goed genoeg is. Niet elk bedrijf heeft het beste van het beste nodig en Heins denkt dat Samsung daar wel kan concurreren met BlackBerry.

Samsung heeft niet gereageerd op Heins’ beweringen.