1 min

Cisco heeft bekendgemaakt dat het 500 banen moet schrappen. 500 werknemers lijkt veel, maar Cisco heeft in totaal zo’n 50.000 werknemers in dienst, waardoor het schrappen van deze banen neerkomt op een krimping van 1 procent van het werknemersbestand. In de afgelopen twee jaar heeft Cisco bij elkaar al zo’n 8.300 werknemers op straat gezet.

Cisco wil zich opnieuw in de markt positioneren en gaat zich meer richten op groeikansen. Het lijkt er dus alle schijn van te hebben dat ’s werelds grootste fabrikant in netwerkvoorzieningen nieuwe markten wil gaan aansnijden.

"We bekijken routinematig naar onze onderdelen om te besluiten waar geïnvesteerd moet worden op basis van groeikansen," meldt woordvoerder Karen Tillman. "De meest recente controle resulteert in het schrappen van ongeveer 500 banen."

De markt voor netwerkproducten staat onder druk doordat grote spelers in toenemende mate last hebben van bedrijven als Huawei en Alcatel-Lucent, die op prijs proberen te concurreren. Onlangs verkocht Cisco het onderdeel Linksys aan Belkin, waarmee het vrijwel volledig uit de consumentenmarkt stapte.