Cisco heeft tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers de geruchten bevestigd, het bedrijf gaat inderdaad reorganiseren en daarbij zullen banen verloren gaan. Het gaat echter niet om 9000 tot 14.000 banen zoals eerder werd verwacht maar om 5500 banen.

Cisco heeft gekozen voor de naam herstructureren in plaats van reorganiseren, daarmee wil het duidelijk aangeven dat de strategie van het bedrijf ook deels wordt aangepast. Het bedrijf wil sneller bewegen, veel meer innoveren dan het in het verleden heeft gedaan en de kosten optimaliseren.

Cisco gaat de komende tijd investeren in beveiliging, Internet of Things, samenwerken en de volgende generatie datacenters en cloudomgevingen. Alle kosten die het bedrijf bespaard met deze herstructurering worden direct terug geïnvesteerd in het bedrijf om te innoveren. Dat kan dus ook betekenen dat er op andere vlakken weer banen bij gaan komen.

Cisco noteerde een omzet van 12,6 miljard dollar en een netto winst van 2,81 miljard dollar, dus het bedrijf hoeft zich vooralsnog geen zorgen te maken over de toekomst.