De Chinezen zijn niet blij met de garantie die Microsoft biedt bij de Surface Pro-tablet. Op de nationale radiozender werden problemen met de garantie van de tablet uitgelicht, er werd ook opgeroepen tot het afdwingen van een betere garantie.

Eerder waren de Chinese media al niet te spreken over de garantie die Apple bood bij verschillende iPhone-modellen. Dat bedrijf kwam toen met een excuus en beloofde betere afspraken te maken met medewerkers. Dat excuus en die belofte stelden de Chinese media weer tevreden.

De Chinezen lijken nu een zelfde proces te willen beklinken met de Chinese afdeling van Microsoft. Er wordt gesteld dat een Surface Pro voorzien moet worden van een garantie waarbij reparatie 1 jaar vergoed wordt, de accessoires zouden een jaar langer onder de garantie moeten vallen.

De Surface Pro is Microsoft’s zakelijke tablet met Windows 8. De tablet is nog niet te koop in Nederland. Naar verwachting komt de Surface Pro ergens in het tweede kwartaal van dit jaar naar ons continent. Wel heeft Microsoft de Surface RT (review) met Windows RT hier sinds twee maanden in de verkoop.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op de kwestie.