Hon Hai Precision Industry ziet zijn omzet flink dalen door de tegenvallende vraag naar de iPhone. Hon Hai is namelijk het bedrijf dat voornamelijk zaken doet onder de naam Foxconn en de productie van de meeste Apple producten voor zijn rekening neemt.

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Hon Hai een omzet behaald van bijna 809 miljard Taiwanese dollars, zo’n 20,63 miljard euro. Dat is al een flink stuk minder dan de 988 miljard Taiwanese dollar in het vierde kwartaal van vorig jaar. Het is echter nog minder dan de 1 biljoen die het in het eerste kwartaal van 2012 noteerde.

Ming-Chi Kuo analist bij KGI Securities zegt: "Een minder kwartaal was verwacht, maar een minder jaar niet.". Volgens de analist laat dit zien dat Foxconn’s omzet te afhankelijk is geworden van Apple en dat het aantal iPhone bestellingen minder is dan verwacht.

Kuo verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal ongeveer hetzelfde laat zien als het eerste kwartaal. Wat zou betekenen dat de omzet wederom zal dalen, hierdoor zal de druk op Hon Hai toenemen.

Geschat wordt dat Hon Hai zo’n 60 tot 70 procent van zijn omzet haalt uit het assembleren van iPhones en iPads voor Apple en het uitvoeren van ander werk voor Apple.