Opnieuw duiken er bewijzen op dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus van Apple niet zo goed verkopen als hun voorgangers. Foxconn meldt dat de omzet is gestegen met 6,4 procent in 2015 terwijl analisten rekenden op een groei van 7 procent. De omzet zou in november en december 20 procent lager zijn uitgevallen dan het jaar ervoor.

Foxconn zou ook niet de enige zijn met een lagere omzet in november en december, ook de chipfabrikant TSMC liet weten in een december een dip te zien in het aantal verkopen. TSMC is naast Samsung een belangrijke chipleverancier van Apple. Twee geheel andere leveranciers van Apple, Cirrus Logic en Qorvo Inc hebben voor het lopende kwartaal hun omzetverwachting bijgesteld.

Uiteindelijk heeft alles te maken met het aantal iPhone-exemplaren dat Apple in bestelling heeft staan en hoeveel onderdelen daarvoor nodig zijn. Doordat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus minder goed verkoopt dan op voorhand werd verwacht worden de bestellingen allemaal fors teruggebracht in aantal.

Foxconn heeft een fabriek in het Chinese Zhengzhou staan waar 200.000 werknemers werkzaam zijn, in die fabriek worden alleen maar iPhones geproduceerd. Doordat Apple de bestellingen fors verlaagd heeft draait deze fabriek nu veel minder en is er veel productiecapaciteit over die Foxconn niet snel kan invullen. De gemeente Zhengzhou zou nu 12 miljoen dollar subsidie hebben uitgekeerd aan Foxconn om zoveel mogelijk werknemers aan te houden.

Voor de regio is het te hopen dat Apple binnenkort weer nieuwe producten laat produceren die wel goed verkopen of dat Foxconn met een andere fabrikant de productiecapaciteit kan opvullen.