Computerfabrikant Dell heeft bevestigd dat Blackstone inderdaad het bod van 25 miljard dollar heeft teruggenomen.

Eerder vandaag gingen er al verhalen dat Blackstone het overnamebod zou schrappen, maar de reden daartoe was nog onduidelijk. Nu is bevestigd dat het bod inderdaad terug is genomen en dat een overname van de baan is. De keuze van Blackstone wordt gemotiveerd door de opmerking dat de fabrikant een zwak productprofiel heeft en de financiële resultaten ook te wensen overlaten.

Blackstone deed een maand geleden een bod op Dell, omdat oprichter Michael Dell aan had gekondigd dat hij het bedrijf voor 24,4 miljard dollar wilde privatiseren. Ook een ander bod is inmiddels min of meer ingetrokken, Carl Icahn bood meer dan de andere partijen, maar sprak deze week met Dell af dat zijn aandeel begrensd zou worden tot 10 procent.

In een maand tijd lijkt de staat van de PC-markt dus flink gewijzigd te zijn. Blackstone schrijft in een brief aan Dell dat er een onverwachte daling van veertien procent heeft plaatsgevonden in het eerste kwartaal van 2013. Dell moest zijn financiële verwachtingen ook naar beneden bijstellen, wat Blackstone eveneens weinig vertrouwen inboezemde.

Met het intrekken van het bod van Blackstone en Carl Icahn, lijkt de weg vrij om Dell te privatiseren.