1 min

Het zal gedurende de eerste weken na de lancering niet altijd even eenvoudig zijn om aan een Galaxy S4 te komen, zo maakt fabrikant Samsung bekend. De vraag naar de smartphone is op wereldwijde basis "overweldigend".

De Samsung Galaxy S4 zal op 27 april in Nederland beschikbaar komen. De kans is aanwezig dat de voorraad op die dag of in de dagen erna al volledig verkocht wordt en dat het dan enige tijd zal duren voordat Samsung’s vlaggenschip weer geleverd wordt. Voor Samsung is het overigens nog lastig om in te schatten hoe groot de vraag werkelijk is omdat de telefoon nog nergens ter wereld te koop is. De Koreanen moeten zich zodoende baseren op voorbestellingen en schattingen.

Er gaan ook verhalen dat de verwachte leveringsproblemen niet direct te herleiden zijn naar een groter dan verwachte vraag, maar door productieproblemen. De Amerikaanse telecomproviders Sprint en T-Mobile spreken van "moeilijkheden met de bevoorrading vanuit Samsung". Sprint denkt dat de Galaxy S4 niet op tijd in diens winkels zal liggen, maar begint al wel met de verkoop via internet en telefoon op de afgesproken datum. T-Mobile zag zich genoodzaakt om de verkoop via internet van afgelopen woensdag te verschuiven naar komende maandag.

In de eerste maand na de lancering zou Samsung al zo’n tien miljoen exemplaren van de Galaxy S4 uitleveren aan verkooppunten.