1 min Devices

Galaxy S4 10 miljoen keer verkocht in een maand

Samsung’s nieuwe vlaggenschip doet goede zaken. De smartphone is volgens zijn schepper inmiddels meer dan 10 miljoen keer verkocht en dat is een ruime verbetering van het record van voorgangers van de telefoon.

Dat de Samsung Galaxy S4 (review) een succes zou worden was al lang geen vraag meer, het was eerder een kwestie van hoe groot dat succes zou zijn. Op 27 april ging de smartphone in de verkoop en de eerste mijlpaal is in minder dan een maand tijd reeds een feit. Wel gaat het hierbij om verscheepte aantallen. Samsung heeft de toestellen inmiddels verkocht aan winkels en providers, zij moeten de apparaten nog wel slijten aan de consument.

Per seconde gaan er zo’n vier exemplaren over de toonbank, schat Samsung. Daarmee is de Galaxy S4 de snelstverkopende telefoon in de historie van het Koreaanse bedrijf. De Galaxy S III, Galaxy S II en Galaxy S hadden respectievelijk 50 dagen, vijf maanden en zeven maanden nodig om de mijlpaal te behalen. Naar verluidt verscheepte Apple in de eerste drie dagen na de lancering vijf miljoen exemplaren van de iPhone 5. Specifiekere cijfers zijn er helaas niet.

Bron:Betanews