1 min

Instapaper-oprichter Marco Arment kondigt de overname aan van zijn bedrijf aan. De webdienst gaat deel uitmaken van Betaworks, de organisatie achter de Amerikaanse sociale nieuwssite Digg. De verkoop van Instapaper moet de dienst helpen om verder te groeien.

Arment maakt het nieuws op zijn eigen blog bekend, waar hij uitlegt dat de eenmans operatie boven zichzelf is uitgestegen sinds 2008 en nu een groter team nodig heeft. "Om echt uit te blinken heeft het minstens een aantal voltijdsmedewerkers nodig," motiveert hij.

De oprichter blijft voor onbepaalde tijd aan als adviseur voor Instapaper. In het kader van de toenemende concurrentie in Apple’s App Store wijst hij op de "hoogste prioriteit voor de langdurige gezondheid" van de dienst.

Instapaper is voor Betaworks misschien de fundering voor een uitgebreidere feedreader. Betaworks’ nieuwssite Digg vertelde laatst aan een opvolger van Google Reader te werken, nadat Reader’s ondergang bekend werd. Instapaper past naadloos in dat plaatje, aangezien veel RSS-lezers op iOS Instapaper al standaard ondersteunen.