Apple’s CEO Tim Cook denkt niet dat Google Glass een product voor de massa zal worden. Wel ziet het kopstuk van Apple mogelijkheden in de opkomende markt voor draagbare technologie.

Wordt dit één van de uitspraken waar we later minachtend op terugkijken, of heeft Tim Cook gelijk? Alleen de tijd zal het leren. Hoe dan ook, Apple lijkt zelf ook druk bezig te zijn met draagbare technologie, maar richt hierbij naar verluidt niet op het hoofd, maar de pols van de gebruiker.

"Draagbare technologie is in een stadium aanbeland waarin het tijd is om de mogelijkheden te verkennen. Veel bedrijven zullen inspelen op deze nieuwe markt," zegt Cook tijdens de D11-conferentie. Cook is nog niet enthousiast over de producten die hij tot nog toe heeft gezien. "Ik zou zeggen dat de multifunctionele producten die ik tot nog toe gezien heb niet groots zijn. Er is nog niets dat een individu dat nooit een bril droeg zal overtuigen om dat wel te gaan doen." Cook is wel enthousiast over de Nike FuelBand, welke enkel bedoeld is voor gebruik bij het hardlopen.

Cook gaat ook specifiek in ok Google’s Glass. "Er zijn positieve kanten aan het product en het zal sommige markten ongetwijfeld aanspreken. Ik verwacht niet dat het een product voor de massa wordt. Om mensen te overtuigen dat ze een product werkelijk moeten dragen moet het echt geweldig zijn."

Naar verwachting komt Apple later dit jaar met een digitaal horloge, ontwikkeld door een team onder leiding van Jony Ive.