1 min

Eén van de grootste aanhangers van Google Glass weet het vrijwel zeker: Google gaat de digitale bril de rug toekeren. De aanleiding voor deze constatering: Google’s CEO Larry Page verscheen zonder de bril bij een toespraak op de TED-conferentie.

Robert Scoble schrijft: "Larry Page is nu op het podium van TED. Hij draagt geen Google Glass. Dit past precies in hetgeen er al langer in mijn hoofd omgaat: Google weet niet hoe het een product op de markt moet brengen."

Scoble noemt dan Google Wave als specifiek voorbeeld. Dat systeem werd in mei 2010 publiekelijk uitgerold en in augustus draaide Google de nek om. "Het was een interessant idee, maar Google gaf veel te snel op. Waarom? Omdat het controversieel was, de uitvoering was ook niet goed. Zal Google Glass nog steun krijgen? Ik begin zeer sceptisch te worden."

Google heeft veel tijd en geld in Google Glass gestoken, maar heeft altijd aangegeven dat het nog overweegt waar de bril het beste voor kan worden gebruikt. Het is inderdaad de vraag of Google de digitale bril massaal in de winkels zal leggen, maar het lijkt niet aannemelijk dat het definitieve product nooit verkocht zal worden.

Een woordvoerder van Google heeft aangegeven dat Scoble zich niet al te veel zorgen moet maken, maar benadrukt wel dat Google Glass een prototype is.