De Google-topman en voormalig CEO, Eric Schmidt, heeft aan The Wall Street Journal laten weten dat Google Glass zeker niet dood. Alles behalve, het product wordt nu onder leiding van Tony Fadell klaargestoomd voor gebruikers.

Google maakte in januari bekend dat het een einde maakte aan het Glass Explorer-programma, "daaruit maakte de media op dat het hele project was stopgezet", aldus Schmidt. Dat is echter niet zo want Google Glass is een veel te mooi en belangrijk product om weg te gooien. Het is ondergebracht bij Tony Fadell "die het moet klaarstomen voor gebruikers".

Volgens Schmidt is de Google Glass een bijzonder en belangrijk product voor Google, net zoals de zelfrijdende auto’s, maar het duurt nog enkele jaren voordat het bedrijf daar echt van kan profiteren. Het heeft nog meer ontwikkeltijd nodig. Wanneer het uiteindelijke product voor de gebruikers op de markt gaat komen is niet duidelijk. Daarover liet Schmidt niets los, maar er zijn geruchten dat Google aan het einde van dit jaar met een betaalbare Google Glass op de markt komt. De prototypes hadden een prijskaartje van 1500 euro.

De belangrijkste obstakels voor een succesvolle Google Glass, zijn het ontwerp en de accuduur. Of Fadell erin gaat slagen die obstakels weg te nemen is onduidelijk, Schmidt lijkt er in elk geval van overtuigt te zijn.