Windows Phone zal volgens analistenbureau Canalys in de komende vier jaar met 400 procent groeien. De groei zou volgens Canalys vooral te danken zijn aan nieuwe fabrikanten die Microsoft’s besturingssysteem gaan gebruiken. Android blijft qua verkopen doorgroeien, terwijl iOS zijn marktaandeel ziet krimpen.

Windows Phone is momenteel voor het overgrote deel afhankelijk van het succes van Nokia. Dat zal in de toekomst volgens Canalys veranderen omdat andere fabrikanten meer focus gaan leggen op het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Nokia maakt momenteel de dienst uit in alle prijsklassen. Zo biedt het Finse markt met de Lumia 520 (review) een goedkope smartphone, maar met de Lumia 920 (review) is er ook een high-end model dat veel interesse wekt. Techzine verkoos de camera van Lumia 920 onlangs ook tot de beste van het moment. De groei van Windows Phone komt volgens Canalys in de komende jaren voornamelijk dankzij de potentie in de markt voor goedkope toestellen.

Android zal in de komende vier jaren ongeveer eenzelfde marktaandeel behouden, maar door de groei van de markt zorgt dat wel voor hogere verkoopcijfers. Apple moet marktaandeel inleveren en zakt van 19,5 naar 14,1 procent.

Canalys is een analistenbureau dat zich voornamelijk bezighoudt met ontwikkelingen in de technologische sector. De uitspraken zijn voorspellingen gebaseerd op patronen uit het verleden en verwachtingen voor de toekomst, ze hoeven zodoende geen waarheid te worden.