1 min

In de Verenigde Staten loopt Apple het risico om een verkoopverbod te krijgen op oudere modellen van de iPhone en iPad. Vannacht heeft een rechter van de International Trade Commission (ITC) besloten dat de oudere modellen een patent van Samsung schenden.

Samsung’s patent betreft netwerktechnologieën en wordt geschonden met de modellen die door telecomprovider AT&T worden verkocht. Het gaat hierbij om de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad en iPad 2. De ITC heeft al aangegeven dat er een verkoopverbod op deze apparaten moet worden ingesteld en het besluit is bovendien definitief. Apple kan de rechtszaak echter nog naar een hoger niveau tillen.

Samsung meldt: "Het besluit van de ITC bevestigt in onze ogen Apple’s historie van het meeliften op Samsung’s technologische innovaties. We hebben decennia besteed aan onderzoek naar en ontwikkeling van mobiele technologieën en dat zullen we blijven doen."

Apple heeft aangegeven teleurgesteld te zijn in de uitspraak van de rechter en inderdaad in hoger beroep te gaan. Het besluit zou volgens een woordvoerster geen effect hebben op de beschikbaarheid van Apple’s apparaten.

De rechtszaak tegen Apple werd door Samsung in juni 2011 ingediend, als reactie op een grote aanklacht die Apple twee maanden ervoor had ingediend. In die rechtszaak werd Samsung vooralsnog schuldig bevonden, een definitieve uitspraak hierin komt op 1 augustus.