1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Jon Rubinstein heeft achteraf gezien spijt dat hij zijn bedrijf Palm heeft verkocht aan HP. Als Rubinstein had geweten wat de toekomst van WebOS was geweest onder leiding van HP, was hij niet akkoord gegaan met de deal waarbij 1,2 miljard dollar was gemoeid.

Het is nu bijna drie jaar geleden dat Palm ingelijfd werd door HP en het is al een tijdje duidelijk dat WebOS niet het succes geworden is waarop gehoopt werd. HP’s enige WebOS-product werd al kort na de lancering uit productie genomen en voor dumpprijzen verkocht. WebOS zelf werd verkocht aan LG, dat bedrijf wil de software gebruiken in Smart TV’s. WebOS was bedoeld voor gebruik op mobiele apparaten en de verkoop voor dit doeleinde was opnieuw een pijnlijke gelegenheid.

Rubinstein noemt de deal tegenover Fierce Wireless "een verspilling. Als we hadden geweten dat ze de boel gewoon zouden sluiten en nooit een kans geven om te groeien, waarom zouden we het bedrijf dan verkocht hebben?"

Toch krabbelt Rubinstein wel wat terug van die harde uitspraak: "Iedereen vergeet dat Palm noodlijdend was toen ik werd aangesteld als CEO. We hadden niet de keuzemogelijkheden die we ons zouden wensen." Desalniettemin is Rubinstein trots op WebOS, de laatste jaren zagen we veel eigenschappen van het besturingssysteem opduiken in Android, iOS en Windows Phone.