1 min

In april 2010 kocht HP het bedrijf Palm met het mobiele besturingssysteem WebOS voor 1,2 miljard dollar. In de zomer van 2011 besloot HP uiteindelijk de stekker te trekken uit haar mobiele producten met WebOS, maar het had nog wel geprobeerd om WebOS door te verkopen aan Facebook, voor hetzelfde bedrag.

Anonieme bronnen hebben aan Venture Beat laten weten dat HP heeft getracht om WebOS te verkopen voor hetzelfde bedrag als het Palm had overgenomen, 1,2 miljard dollar. Op die manier zou HP zonder al teveel kosten weer van het mobiele besturingssysteem zijn afgekomen. HP deed dit aanbod vervolgens aan Facebook, op zich geen vreemd keuze want Facebook is een van de grootste en hard groeiende internetbedrijven van het moment, Facebook was echter niet onder de indruk en zou HP min of meer hebben uitgelachen, aldus de bronnen.

Inmiddels heeft er wederom een stoelendans plaatsgevonden bij HP en zit er een nieuwe CEO, Meg Whitman. Zij heeft nu besloten om WebOS beschikbaar te maken voor de open source gemeenschap en hoopt hiermee het mobiele besturingssysteem alsnog een boost te geven. HP blijft zelf ook doorontwikkelen aan WebOS en komt waarschijnlijk in 2012 met nieuwe hardware op de markt waar WebOS op draait. Om wat voor producten het precies gaat is nog onduidelijk, maar een tablet lijkt voor de hand te liggen, een andere mogelijkheid is printers.