BAS Group lijkt door te starten met de helft van de winkels

De curator van de BAS Group heeft nog geen verklaring naar buiten gebracht maar het lijkt erop dat er een doorstart gaat plaatsvinden met ongeveer de helft van de winkels. Op de website van Dixons en MyCom waren ineens de helft van de winkels geschrapt, ook meldt een Dixons-medewerker op Twitter dat er sprake is van een doorstart.

De BAS Group is inmiddels voor een groot gedeelte failliet verklaard, de curator werkt op de achtergrond hard aan een doorstart van de winkelketens. Dat is de laatste verklaring die officieel naar buiten is gebracht. Ondertussen is er wel wat beweging te zien op de websites van de BAS Group. Zo waren op de Dixons-website ineens 55 winkels geschrapt, van de 88 winkels waren er nog maar 33 te bewonderen op het kaartje van Google Maps. Bij MyCom was eenzelfde beeld zichtbaar en daar waren nog 22 van de voorheen 41 winkels zichtbaar.

Verder hebben verschillende medewerkers laten weten dat ze opdracht hebben gekregen de winkel te sluiten en leeg te ruimen. Het lijkt er dus op dat in elk geval de Dixons en de MyCom overgaan naar een nieuwe eigenaar, de vraag is nog even wie de nieuwe eigenaar is. Tot op heden heeft alleen de oprichter van de BAS Group, Steven Bakker, aangegeven de winkelketens te willen terugkopen.

Bij iCentre was nog geen enkele beweging zichtbaar op de website, dat kan betekenen dat alle winkels behouden blijven en ook meegaan naar de nieuwe eigenaar, maar het kan ook betekenen dat de curator nog druk op zoek is naar een tweede koper voor die winkelketen.