Harense Smid maakt gedeeltelijke doorstart

Een gedeelte van de winkels van de Harense Smid zal een doorstart maken, waardoor ongeveer 300 van de 460 werknemers hun baan zullen behouden. De Harense Smid maakte gisteren zijn faillissement bekend.

Het faillissement van de Harense Smid heeft voor bijna de helft van de werknemers dus alsnog negatieve gevolgen, de andere helft lijkt voorlopig uit de brand. De doorstart wordt mogelijk gemaakt door hulp van Mikro-Electro, dat al eigenaar is van de winkelketens It’s Electronics en Mikro-Electro. Details rondom de doorstart zijn nog niet helemaal uitgekristalliseerd; momenteel wordt er enkel gesteld dat er meer dan twintig winkels opnieuw geopend worden, dat gebeurt vandaag al. Datzelfde geldt voor de webshop.

Met de (gedeeltelijke) overname van Mikro-Electro wordt het faillissement van de Harense Smid snel afgehandeld. De afgelopen tijd gingen verschillende winkels failliet, ook iCentre, Free Record Shop en Salland Automatisering moesten hun faillissement aanvragen.

De winkels die vanaf vandaag hun deuren weer openen zijn de volgende vestigingen: Haren, Nuenen, Veen, Woensel, Eindhoven, Rosmalen, Best, Goirle, Dongen, Uden, Den Bosch, Waalwijk, Rijen, Beneden Leeuwen, Cuijk, Nijmegen, Venray, Tilburg Boulevard, Sittard, Arnhem, Heerlen en Schijndel.

Bron:Persbericht Harense Smid