1 min

Het doorgaans goede geïnformeerde Recode meldt dat Apple op 9 september de iPhone 6 zal presenteren aan de media. Er is nog echter nog geen uitnodiging uitgelekt inclusief een bijbehorende afbeelding dus we houden nog even een slag om de arm.

Apple presenteerden de afgelopen twee jaar de iPhone 5 en iPhone 5s ook in september dus heel vreemd zou het niet zijn. Normaal gesproken stuurt Apple altijd een mooie afbeelding naar de media met een uitnodiging, dat is nu nog niet het geval. Recode heeft het waarschijnlijk uit betrouwbare bron vernomen.

Apple zal op 9 september waarschijnlijk twee iPhones presenteren, een met een 4,7 inch scherm en een met een 5,5 inch scherm. Beide iPhones zouden beschikken over een nieuwe snelle Apple A8-chip. De grote vraag is wat er gaat gebeuren met de iPhone 5c, de plastic variant van de iPhone. Of Apple dit product ook gaat vernieuwen of voorlopig in zijn huidige vorm blijft voeren. Volgens Apple is de iPhone 5c erg populair in bepaalde landen en op basis daarvan zou het niet logisch zijn als het product verdwijnt. Er waren ook even geruchten dat Apple de c-variant ook zou gaan uitbrengen in een 4,7 en 5,5 inch model, maar dat klinkt onwaarschijnlijk.

In elk geval kunnen alle Apple liefhebbers de avond van 9 september vast doorstrepen in hun agenda, want dan wordt hoogstwaarschijnlijk de iPhone 6 gepresenteerd.