Oracle’s CEO Larry Ellison heeft er in het verleden al geen onduidelijkheid over laten bestaan dat hij een fan is van Steve Jobs, de overleden mede-oprichter en CEO van Apple. Zonder de visionair is er maar een kant die Apple op kan gaan en dat is neerwaarts, zo vindt de Oracle’s topman.

Ellison doet zijn uitspraken in een interview met Charlie Rose in het programma CBS This Morning. "Hij was briljant, hij was onze Edison en Picasso. Hij was een ongelofelijke uitvinder," zegt de topman die in het dagelijks leven een goede vriend van Apple’s mede-oprichter was. Toen Jobs in 2011 overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker zei Ellison al eens dat Jobs als geen ander in staat was om een goed idee om te zetten in een kant-en-klaar product.

Wanneer de interviewer de toekomst van Apple aansnijdt, wordt de sfeer een stuk minder positief: "Dat weten we al. We hebben het gezien, het experiment is al uitgevoerd. We hebben Apple met en zonder Steve Jobs in het verleden al gezien en dat zien we nu weer." Ellison doelt hiermee in eerste instantie op de periode nadat het bestuur van Apple had besloten om Jobs als CEO van zijn eigen bedrijf af te zetten. Het ging toen niet goed met het bedrijf, waarna Jobs uiteindelijk opnieuw CEO werd en het merk van de ondergang redde met producten als de iPod, iPhone en iPad.

Het is vooralsnog wachten op het eerste revolutionaire product na het Jobs-tijdperk en zelfs dan is de kans groot dat het alsnog een deel van Jobs’ gedachtengoed is geweest.