1 min

Microsoft heeft aangegeven dat Steve Ballmer een stapje terug zal doen. Ballmer zal binnen 12 maanden aftreden als CEO van de softwaregigant.

Steve Ballmer is sinds januari 2000 de CEO van de softwaregigant, waar hij oprichter Bill Gates opvolgde. Na zo’n 14 jaar komt er een einde aan de heerschappij van Ballmer. Wie de topman moet opvolgen is op dit moment nog onduidelijk, Microsoft is nog op zoek naar een nieuwe CEO.

Microsoft verkeert in een proces waarbij het bedrijf een transformatie van software- naar hardwarebedrijf maakt. Ballmer heeft dat proces ingezet en wilde ergens halverwege afscheid nemen, maar het lijkt het bedrijf beter om nu een CEO voor de langere termijn te kiezen om dat proces goed te kunnen doorlopen.

Om een nieuwe CEO te kiezen heeft Microsoft’s bestuur een speciaal comité benoemd om het proces te begeleiden. In dit genootschap zitten onder andere John Thompson, Bill Gates, Chuck Noski en Steve Luzco. er zullen kandidaten van binnen en buiten het bedrijf worden overwogen.