Microsoft gaat in de komende 12 maanden op zoek naar een nieuwe CEO, als opvolger van Steve Ballmer, wie vorige week zijn vertrek aankondigde. Bij bookmakers is de huidige CEO van Nokia voorlopig de favoriet om zijn plaats in te nemen.

Stephen Elop is voormalig topman van Microsoft en wist als CEO van Nokia het bedrijf weer op het juiste spoor te zetten. Voordat Elop CEO werd ging het hard bergafwaarts met Nokia, maar Elop wist het tij te keren. Bij bookmakers wordt er het meest op gerekend dat Elop de taak als CEO van Microsoft zal overnemen. Mensen die geld op zijn naam zetten, zien hun inzet vervijfvoudigen wanneer ze hun gelijk behalen.

De top 5 van hoogst aangeschreven personen voor de positie als CEO van Microsoft wordt verder gecompleteerd met respectievelijk Kevin Turner, Steve Sinofsky, Julie Larson-Green en Qi Lu. Op Elop en Sinofsky na gaat het hier stuk voor stuk om mensen die momenteel al een hoge positie binnen Microsoft bekleden. Sinofsky verliet Microsoft enige tijd terug.

Het gaat hier natuurlijk wel om de voorlopige stand van zaken bij gokkers. Er is geen enkele zekerheid dat deze uitslag overeen komt met wat het opgezette comité denkt.