Microsoft wil voor het einde van het jaar Steve Ballmer’s opvolger aanstellen. Microsoft zou al bezig zijn met het maken van een lijst van potentiële kandidaten, om het zo mogelijk te maken om alles voor het einde van het jaar rond te hebben.

Op moment van schrijven zijn er al veel geruchten over de mogelijke opvolger van Steve Ballmer gepasseerd. Zo zal er door Microsoft onder andere al gesproken zijn met Nokia’s voormalig CEO Stephen Elop, Ford’s huidig CEO Alan Mulally en enkele topmensen binnen Microsoft zelf. Er gaan ook geruchten dat er gesprekken zijn met eBay’s CEO John Donahoe.

Er is voor Microsoft enige haast bij het aanstellen van een nieuwe CEO. In het verleden heeft Ballmer plannen gemaakt voor de toekomst van het bedrijf. Deze plannen zullen niet uitgevoerd worden zolang nog niet duidelijk is wie de nieuwe CEO moet worden en wat deze van plan is met het bedrijf.

Er zijn ook plannen om potentiële CEO-kandidaat Stephen Elop een team te laten leiden dat zich onder andere bezig moet houden met het maken van Surface-tablets, Nokia-apparaten, Xbox-producten. Daarnaast zal begin 2014 de overname van Nokia rond moeten zijn. Dat betekent dat er dan allerlei nieuwe plannen gemaakt moeten worden, om dit proces vloeiend te laten verlopen en het passend te maken in de toekomstige strategie van Microsoft.