1 min

Na eerdere berichten over een mogelijke komst van de Google Nexus 5, lijkt deze dan eindelijk bevestigd. De opvolger van de Google Nexus 4 staat op de stoep, dat meldt DigiTimes.

De Google Nexus 4 was eerder deze maand al zo goed als uitverkocht. Mede dankzij de prijsdaling van deze smartphone die hieraan vooraf ging, kwam de geruchtenstroom van de komst van een opvolger op gang.

Volgens de meest recente berichtgeving zal de Google Nexus 5 wederom worden geproduceerd in samenwerking met het Koreaanse LG. De Nexus 5 zal evenals de LG G2 vermoedelijk gaan beschikken over een quad-core processor, een 5-inch touchscreen en ondersteuning voor gebruik van LTE, dat laatste is bij de Nexus 4 nog niet het geval. Naar verluidt zal de Google Nexus 5 gaan draaien op de nieuwste versie van Android, versie 4.4 KitKat.

Wanneer en tegen welke prijs de Google Nexus 5 zal worden gesleten is onbekend, evenals een eventuele beschikbaarheid in de Benelux. De Google Nexus 4 is door Google nooit officieel in de Benelux gelanceerd.