Het contract van Nokia CEO Stephen Elop is aangepast op de dag dat de overname van het Finse bedrijf door Microsoft werd bekendgemaakt. Door de aanpassingen in het contract kan Elop eventueel een nieuwe baan aannemen en krijgt hij een grotere gouden handdruk.

Volgens de voorwaarden van het originele contract van Stephen Elop mocht de Nokia-topman de eerste 12 maanden na een vertrek bij Nokia niet voor een concurrerend bedrijf werken. Door de aanpassing van de voorwaarden is het nu voor Elop mogelijk om na de overname en dus het ontslag van Elop als CEO van Nokia weer voor Microsoft te gaan werken. Elop was in het verleden al eens werkzaam voor de Amerikaanse softwaregigant.

Ook als Elop voor of na de overname wordt ontslagen, heeft hij recht op de gouden handdruk. De gouden handdruk bedraagt 18,8 miljoen euro. Het Finse volk is het niet eens met een gouden handdruk van zo’n groot bedrag voor een man die het meest iconische bedrijf van het land heeft verkocht. Ook de Finse premier noemt de hoogte van het bedrag van de gouden handdruk "behoorlijk buitensporig".

Nokia heeft Elop aangeraden om genoegen te nemen met een gereduceerde compensatie voor het verlaten van het bedrijf om ervoor te zorgen dat het Finse volk minder ontevreden is. Tot op heden heeft Elop hier geen gehoor aan gegeven.

Volgens The Verge heeft dit alles te maken met de scheiding van zijn vrouw. Elop zou bang zijn dat zijn vrouw niet genoegen zal gaan nemen met een kleinere regeling, wanneer hij inderdaad besluit om niet de gehele gouden handdruk in ontvangst te nemen.