BlackBerry draait 1 miljard dollar verlies in Q2

BlackBerry maakt bekend dat het bedrijf in het tweede kwartaal van 2013 bijna 1 miljard dollar verlies heeft gemaakt. Dit is omgerekend ongeveer 738 miljoen euro. De grootste oorzaak hiervoor was het afschrijven van een grote voorraad BlackBerry Z10-toestellen met een waarde van 934 miljoen dollar.

Voornamelijk door het afschrijven van de BlackBerry Z10’s (review) kwam het totale verlies uit op 965 miljoen dollar (713 miljoen euro). Een jaar eerder was er slechts 84 miljoen dollar (62 miljoen euro) verlies. De omzet van het bedrijf daalde met 49 procent, tot 1,6 miljard dollar of omgerekend 1,2 miljard euro.

Het is al langer bekend dat het niet goed gaat met BlackBerry. Eerder werd al bekend gemaakt dat 40 procent van het personeel ontslagen moet worden. Dat betekent dat 4.500 werknemers van het Canadese bedrijf hun baan gaan verliezen.

Volgens BlackBerry-topman Thorsten Heins creëren sommige activiteiten onzekerheid, maar staat het bedrijf er financieel nog steeds sterk voor. Zo zou BlackBerry nog 2,6 miljard dollar aan contanten hebben en schuldenvrij zijn.

BlackBerry gaat zich in de toekomst alleen nog maar concentreren op de zakelijke markt en op dit moment is er sprake van een mogelijke overname door Fairfax Financial Holdings.

Bron:Techcrunch