Het lijkt weer stukje bij beetje steeds wat beter te gaan met het Canadese bedrijf BlackBerry. In het afgelopen kwartaal was het verlies vanuit de verkoop van smartphones lager dan verwacht, terwijl de gemiddelde verkoopprijs van toestellen hoger uitkwam.

In het afgelopen kwartaal moest BlackBerry een verlies van omgerekend ongeveer 82 miljoen euro noteren. De omzet bedroeg 548 miljoen dollar, het kwartaal ervoor was dit 490 miljoen dollar. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de omzet van het Canadese bedrijf van kwartaal op kwartaal gegroeid is. Het aantal verkochte toestellen zakte helaas wel, van 800.000 naar 700.000 smartphones.

Hoewel er nog steeds sprake is van een verlies, lijken de cijfers wel rooskleurig. De omzetgroei is namelijk te danken aan een aanzienlijke stijging in de gemiddelde toestelprijs. Waar BlackBerry in het voorgaande kwartaal nog gemiddeld 240 dollar voor een toestel kreeg, was dit in het afgelopen kwartaal maar liefst 315 dollar. Deze opmerkelijke stijging lijkt te danken aan de introductie van de BlackBerry Priv, een Android-smartphone met een fysiek toetsenbord.

CEO John Chen geeft aan dat de nieuwste kwartaalcijfers aangeven dat BlackBerry op de goede weg terug is. Eerder werd bekend dat BlackBerry weten dat de ontwikkeling en verkoop van smartphones mogelijk gestaakt wordt als er volgend jaar geen winst op gemaakt wordt. Voor het lopende kwartaal verwacht Chen voor het eerst weer winst uit de hardware-tak te kunnen noteren en dus lijkt de doelstelling behaald te worden.