1 min

Hoewel Samsung een goedlopend bedrijf is, blijkt het bedrijf voor de winst afhankelijker van Apple te zijn dan het bedrijf zelf zou willen. Dit concludeert Peter Misek, analist van Jefferies & Co.

Samsung is volgens Misek afhankelijker van Apple dan het bedrijf zelf zou willen. Door tegenvallend verkopen van de Samsung Galaxy S4 worden de targets die intern gesteld waren voor de Galaxy S4 niet gehaald en moet een groter deel van de winst van de verkoop van onderdelen aan met name Apple komen.

Dit is goed nieuws voor Apple. Oorspronkelijk was Samsung volgens Misek van plan om de prijzen van de chips die het bedrijf aan Apple verkoopt te verhogen, als Samsung voldoende winst uit de verkoop van eigen consumentenproducten kon halen. Doordat de Galaxy S4 (review) de interne verkoopdoelen niet blijkt te halen, is de chip-verkoop aan Apple nodig voor Samsung om een goede winst te kunnen maken. Samsung zal daarom de prijzen niet omhoog doen, uit angst om Apple als afnemer kwijt te raken.

Ondanks deze tegenvaller voor Samsung heeft het bedrijf alsnog bekendgemaakt dat het recordcijfers verwacht te onthullen voor het afgelopen kwartaal.