1 min

Synaptics, het Amerikaanse bedrijf dat de grootste fabrikant is van trackpads voor laptops, heeft Validity overgenomen. Validity is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van vingerafdruksensors.

Synaptics heeft volgens de verklaring op de website van de fabrikant 92,5 miljoen dollar betaalt voor de overname. Hierbij is de afspraak gemaakt dat als Validity na de overname goed presteert, er extra betaald zal gaan worden aan de aandeelhouders. In dat geval zal de er in totaal 255 miljoen dollar overgemaakt worden.

De touchpadfabrikant verklaart op de website van het bedrijf dat de overname het mogelijk maakt om het productportfolio van het bedrijf uit te breiden met vingerafdrukherkenning. Waarvoor Synaptics de technologie wil gaan gebruiken is nog niet duidelijk, maar mogelijk zal het bedrijf gaan proberen vingerafdrukscanners in touchpads te plaatsen.

Op dit moment bestaan er al laptops waar een vingerafdrukscanner in de behuizing verwerkt is, hoewel het niet veelvoorkomend is. De technologie wordt op dit moment voornamelijk in zakelijk laptops gebruikt.