1 min

Synaptics heeft bekendgemaakt dat de ontwikkeling van de SecurePad is afgerond en dat OEM-partners de touchpad in hun laptops kunnen bouwen. De SecurePad is een touchpad met een ingebouwde vingerafdrukscanner.

Synaptics is een van de grootste ontwikkelaars van touchpads. Het bedrijf heeft nu de ontwikkeling van de SecurePad, een touchpad met ingebouwde vingerafdrukscanner, afgerond. De scanner bevindt zich in de linkerbovenhoek van het oppervlak.

De gebruikte scanner komt overeen met modellen die Apple en Huawei gebruiken in hun mobiele producten, je hoeft er alleen je vinger op te leggen om je vingerafdruk te scannen. Je hoeft dus niet zoals bij de oude vingerafdrukscanners in laptops je vinger er overheen te vegen. Dit oude proces was beduidend minder snel en bovendien veel gevoeliger voor foutieve lezingen.

Synaptics heeft nog niet bekendgemaakt welke fabrikanten gebruik zullen maken van de SecurePad, maar waarschijnlijk gaan we deze touchpad als eerste zien in de duurdere zakelijke ultrabooks. De toegevoegde waarde van de sensor is redelijk groot aangezien er in Windows al voldoende ondersteuning voor is. Zo kan je inloggen in Windows via een vingerafdruk, maar ook betalingen uitvoeren of wachtwoorden vervangen door een vingerafdruk.